מתכון מרק אפונה

מתכון מרק אפונה

מתכון מרק אפונה
מתכון מרק אפונה

מרכיבים:

  • 1 קילו אפונה מפוצלת מיובשת (אפונה שבורה ל-2)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
  • 1 כוס גזר חתוך לקוביות
  • 2-4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 6 כוסות מרק ירקות או עוף
  • 1 עלה דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את האפונה המפוצלת ומסירים כל פסולת.
  2. בסיר גדול מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר ומבשלים כ-5 דקות עד לריכוך.
  3. מוסיפים שום, טימין ומערבבים עוד דקה.
  4. יוצקים את המרק, מוסיפים את האפונה ועלה הדפנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-1.5 שעות עד שהאפונה רכה.
  5. מסירים את עלה הדפנה ומתבלים במלח ופלפל. מגישים חם.
  6. מומלץ להוסיף קרוטונים!